MC lappen

Team Trafikkskole Sandnes

Motorsykkellappen i Stavanger og Sandnes

MC lappen

Hos oss kan du ta MC lappen raskt og effektivt. Vi har bred kompetanse og områdene rundt har fantastiske omgivelser som best nytes på en motorsykkel og kanskje er det derfor etterspørselen på å ta MC lappen er så populært.

Om man er under 25 år og ønsker å starte med MC opplæring, må man først gjennomføre trafikalt grunnkurs eller ha et førerkort fra en annen førerkortklasse. Vi i Team Trafikkskole hjelper deg mer enn gjerne med informasjon i forkant. Ta kontakt med oss om du har flere spørsmål rundt dette.

Dersom man er over 25 år behøver man ikke ikke ta trafikalt grunnkurs (modul 1-4), men man må ta førstehjelps- og mørkekjøringskurs før førerprøven.

Alle må gjennomføre et obligatorisk MC kurs på tre undervisningstimer før de kan starte med kjøreopplæringen. Formålet med dette kurset er å gi deg en trygghetsfølelse før du skal ut i trafikkbildet.

Om MC lappen/motorsykkellappen er noe du har vurdert en stund så kan du ta noen prøvetimer med våre kjørelærere først slik at du skaffer deg et godt beslutningsgrunnlag for om du vil gå videre med dette.

Aldersgrenser for MC-lappen

Det er noen minstekrav til alder for de forskjellige førerkortene. Man må være fra 16 år for å ta førerkort for moped og lett MC, men skal man ta førerkort for tung sykkel må man være 24 år. Et viktig element å huske på er at du kan ta førerkort på tung MC om du tok lappen på mellomtung MC når du var 18 år. Da må du i tillegg ta et kurs på syv timer.

Obligatoriske kjøretimer

For å ta MC lappen må du gjennom minimum:

·         2 veiledningstimer

·         4 timers sikkerhetskurs på bane, men dette gjelder imidlertid ikke for lett motorsykkel.

·         8 timers sikkerhetskurs på vei (her er det fire timer teori)

All opplæring er nivåstyrt, og det er de obligatoriske kompetansemålene som avgjør om man er klar for å kjøre opp. I veiledningstimene vurderer vi i Team Trafikkskole nivået og finner ut hva kandidaten må øve videre på. Av denne årsaken ser vi at noen også må bruke flere timer enn minimumskravet. Det vi også ser er at tung motorsykkel krever noe mer timer enn mellomtung og lett motorsykkel.

Vi i Team Trafikkskole ønsker å være ditt førstevalg når du skal ta motorsykkellappen. Kontakt oss i dag for å lære mer om oss og hvilke muligheter som finnes.

 

Ta kontakt

Messenger