Mopedbil AM147

Team Trafikkskole Sandnes

Mopedbil AM147

Aldersgrense for kjøring av mopedbil er 16 år.  (førerkorforskriftens § 3-1 førerkortklasser). 

Øvelseskjøring kan påbegynnes fra fylte 15 år. Under opplæringen  førerkort klasse AM147 (mopedbil) skal godkjent mopedbil benyttes.

Det kan være smart å ta teorikurs for trinn 2 og 3 i forkant eller mens du øvelseskjører da deler av målet er av teoretisk karakter, som ikke er obligatorisk. E-teori kan kjøpes ved skolen og gjennomføres som hjemmestudie. Det er viktig at målene for trinnet nås. Trafikkopplæringsforskriften.  De som er under 25 år må ha gjennomført Trafikalt grunnkurs før opplæringen påbegynnes.

Førerprøven

Førerprøven i klasse AM 147 gjennomføres som en teoretisk prøve ved Statens vegvesens Trafikkstasjon.  Før førerprøven avlegges må det søkes om førerkort. Det gjøres på https://www.vegvesen.no/dinside.  Prøven kan først avlegges etter at all obligatorisk opplæring er gjennomført, og registrert i databasen hos Statens vegvesen. 

Gjennomføring

Obligatorisk opplæringen er på 14 timer og gjennomføres som kurs på de respektive trinnene.  Individuelle behov utover de obligatoriske timene kommer i tillegg.  Trinnvurderingen danner grunnlaget for ytterligere behov.

Les også mer om AM147 på www.vegvesen.no.

Trinn

Kurs

Tid

2

Grunnleggende kjøretøy- og kjørekompetanse.
(Trinnvurdering gjennomføres som en del av kurset)

4 timer

3

Trafikal kompetanse.
(Trinnvurdering gjennomføres som en del av kurset)


6 timer

4

Avsluttende opplæring  (Planlegging av kjøretur)

4 timer

Ta kontakt

Messenger

Medlem av:

Norges Trafikkskoleforbund-logo